Ciastka z kremem

Reklama

Opis przygotowania

1. Ze składników zagnieść ciasto, upiec 3 placki na blasze o wym. 24x28cm. Ostudzić.

2. Mleko z cukrami zagotować, dodać masło oraz rozrobione budynie. Ostudzić. Ciepły budyń wyłożyć na jeden zimny placek, przykryć drugim.

3. Masło utrzeć z chałwą. Masę wyłożyć na ciasto, przykryć 3 blatem. Polać polewą czekoladową. Schłodzić, pokroić na porcje.

Składniki

  • CIASTO: 15 łyżek mąki,
  • 5 łyżek cukru,
  • jajko,
  • 15 dag margaryny,
  • łyżeczka sody,
  • 4 łyżki miodu.
  • KREM I:
  • 2 budynie śmietankowe,
  • 1/2l mleka,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 1/2 kost. masła.
  • KREM II:
  • kost. masła,
  • 20 dag chałwy.

Podobne przepisy do Ciastka z kremem