Ciasto pokroić na większe kwadraty, boki lekko zawinąć. Na małej patelni rozpuścić masło, odrobiną posmarować ciasto. Do reszty masła wsypać 3 łyżeczki brązowego cukru, gdy lekko sie rozpuści dodajemy obranego i pokrojonego w plasterki banana. (mozna dać także plasterki jabłka-ja nie dawałam). Banana zrumienić z dwóch stron i delikatnie! układać na ciasto. Jabłko obrać i pokroić w plasterki, ułożyć na ciastka, obok bananów lub same na innym ciastku. Łyżeczkę białego cukru wymieszać z pozostałym brązowym, posypać jabłka i banany. Ciastka wstawiamy na 15-20 minut do nagrzanego piekarnika. Piec w 200stC.
Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem.
Gdy robimy większą ilość warto zrobić galaretkę w kubku wody, gdy lekko stężeje polać odrobinę na ciastka i urozmaicić większą ilością owoców np mandarynkami czy winogronem.