Biszkopt ciemny:
Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier i kolejno żółtka,mąkę z proszkiem,kakao i olej. Ciasto wylać na dużą blachę i piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa placki.
Biszkopt jasny:
Z podanych składników ubić biszkopt i upiec na złoty kolor.
Masa kokosowa:
Z mleka odlać 0,5 szklanki i rozpuścić w nim obie mąki, pozostałe mleko zagotować z cukrem i kokosem. Na gotujące się mleko wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Po ostudzeniu utrzeć go z masłem.
Masa toffi:
Mleko w puszce gotować 2,5 godziny. Po ostudzeniu utrzeć go z masłem. (Puszkę otwierać po całkowitym ostudzeniu!!!)
Przełożenie:
Biszkopt ciemny>>masa kokosowa>>biszkopt ciemny>>masa toffi>>biszkopt jasny>>polewa czekoladowa.