Ciasto bananowe bez pieczenia

Reklama

Opis przygotowania

1. Dwie galaretki przygotowujemy w połowie wody zalecanej na opakowaniu. Trzecią robimy według przepisu.

2. W tortownicy ułożyć biszkopty, tak, by zakrywały szczelnie cały spód. Zmiksować masło, cukier i żółtko na jednolitą masę, dodać 4 zmksowane wczesniej banany i połączyć wszystko razem. Do tej masy bananowej dodać ścinające się dwie galaretki cytrynowe (te rozrobione w mniejszej ilości wody).

3. Całość wylewamy na biszkopty i wstawiamy na godzinę do lodówki.
4. Następnie zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i gotowe:)

Składniki

  • 1 paczka biszkoptów
  • 1/2 szklanki cukru
  • 15 dag masła
  • 1 żółtko
  • 5 bananów w tym jeden do dekoracji
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 galaretka truskawkowa lub malinowa

Podobne przepisy do Ciasto bananowe bez pieczenia