Ciasto bananowo-kokosowe

Reklama

Opis przygotowania

CIASTO: Masło, cukier i jajka ucieramy na pulchną masę. Dodajemy śmietanę, przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i odrobinę aromatu, miksujemy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Na cieście układamy banany pokrojone w krążki.

MASA: Zagniatamy wiórki kokosowe, masło, jajka i cukier. Rozkładamy równomiernie na cieście. Pieczemy ok. 45 min. w temperaturze 200°C.

Po ostudzeniu dekorujemy ciasto polewą czekoladową i bitą śmietaną.

Smacznego!

Składniki

  • CIASTO:2 szkl. mąki tortowej
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 2 jajka
  • 5 łyżek śmietany
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • 2 banany
  • tłuszcz do wysmarowania blachy
  • MASA:
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 2 jajka
  • kostka masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • DO DEKORACJI:
  • polewa czekoladowa
  • bita śmietana

Podobne przepisy do Ciasto bananowo-kokosowe