Masa cebulowa: Cebulę obrać, pokroić w dość grubą kostkę.
Boczek pokroić w kostkę.
W garnku rozpuścić margarynę, włożyć boczek i podsmażyć. Dodać cebulę, mąkę, kminek i dusić na lekko nagrzanej płycie. Gdy cebula będzie miękka odstawić do ochłodnięcia. Następnie dodać śmietanę, jajko, sól i pieprz. Wymieszać.
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i ugnieść ciasto. Rozwałkować na około ½ cm. Blachę do tarty wysmarować masłem lub margaryną i posypać mąką.
Blachę dokładnie wykleić ciastem (wraz z bokami). Na ciasto wylać masę cebulową.
Piec około 45 minut w temperaturze 200°C. (Ciasto musi mieć złoty kolor).
Gdy boki zaczną brązowieć, można zmniejszyć piekarnik do 170°C.