Ciasto chałwowe

Reklama

Opis przygotowania

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Dodać mąkę z proszkiem i budynie. Piec 35-40 min w 180st.

Budynie ugotować na mleku, przestudzić. Margarynę utrzeć, dodawać na przemian budyń i pokruszoną chałwę. 2/3 kremu przełożyć ciasto, resztę rozsmarować na wierzchu. Posypać startą czekoladą.

Składniki

  • CIASTO: 6 jajek,
  • szkl. cukru,
  • cukier waniliowy,
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżka mąki,
  • 3 budynie czekoladowe.
  • KREM:
  • 2 budynie waniliowe lub karmelowe,
  • 3 szkl. mleka,
  • kost. margaryny,
  • 30 dag chałwy waniliowej.

Podobne przepisy do Ciasto chałwowe