Ciasto czekoladowo – orzechowe

Reklama

Opis przygotowania

1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wsypać mąkę i cukier waniliowy. Dobrze utrzeć, przełożyć do formy.

2. Białka ze solą ubić, dodać cukier. Wsypać orzechy i rozdrobnioną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Rozłożyć na cieście. Piec 30 min w temp. 170st. Można polać polewą.

Składniki

  • CIASTO: 1 1/2 szkl. mąki,
  • 1/2 szkl. cukru,
  • 20 dag margaryny,
  • 2 żółtka,
  • cukier waniliowy.
  • MASA:
  • mleczna czekolada,
  • czubata szkl. posiekanych orzechów,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • 2 białka,
  • szczypta soli.

Podobne przepisy do Ciasto czekoladowo – orzechowe