Ciasto robimy w jednym garnku.
Margarynę rozpuszczamy, dolewamy do niej mleko i w letnim rozcieramy drożdże. Dodajemy mąkę, cukry, olej, 2 jajka i 1 żółtko łyżką mieszamy ciasto wtłaczając w nie sporo powietrza. Ciasto jest luźne i takie ma być w trakcie wyrastania troszkę zgęstnieje. Odstawiamy na około 2 godz. Wyrośnięte wykładamy na blaszkę, smarujemy białkiem na wierzch układamy dowolne owoce (ten jest z rabarbarem ) posypujemy kruszonką.
Kruszonka: masło stopić i ostudzić, wlać do garnka w którym robiliśmy ciasto, dosypać resztę składników i zabierając resztki ciasta drożdżowego zagniatamy kruszonkę. Piec 35 minut w temp.180st.
Można też upiec w foremkach do keksa posypane kruszonką, będziemy mieć pyszną bułkę do dżemu na kolację.