Ciasto jabłkowe-truskawkowe

Reklama

Opis przygotowania

Z mąki,cukier,cukier waniliowe,proszek do pieczenia,margarynę,żółtka zagnieśc ciasto.
1/3 ciasta włożyc do zamrażalki.
Resztę wyłozyc na posmarowaną tłuszczem blachę.
Ciasto posypac mąką.
Większą połowę ciasta rozprowadzic na blaszce,nakłuc widelcem,ułozyc Jabłka pokrojone w plasterki i truskawki.
Do białek dodac cukier,na końcu kisiele,wyłozyc pianę na truskawki.
Zetrzec na tarce jarzynowej resztę ciasta i posypac na pianę.
Piec około 55min.
Na koniec po ostygnięciu posypac cukrem pudrem.

Składniki

  • 3szkl mąki1cukier waniliowe
  • 2łyzeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl cukru
  • 1margaryny
  • 5jajek
  • Piana;
  • 5 białka
  • 2kisiel truskawkowy
  • 1/2szkl cukru
  • Owoce;
  • 1/2kg truskawki
  • 2jabłka

Podobne przepisy do Ciasto jabłkowe-truskawkowe