Ciasto jogurtowe

Reklama

Opis przygotowania

1. Białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać na końcu dodać mąkę, kakao i proszek, delikatnie wymieszać, ciasto wylać na wysmarowaną tortownicę i upiec.

2. Zimny biszkopt, włożyć do tortownicy, jogurt wlać do miseczki żelatynę rozpuścić w pół szklanki wody, wlać do jogurtu, wymieszać, wylać na biszkopt, ułożyć na jogurcie maliny, zalać je wcześniej rozpuszczoną galaretką w 3,5 szklanki wody.

Składniki

  • Biszkopt:5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 litr jogurtu Danona o smaku owoców leśnych
  • 3 dag żelatyny
  • 2 galaretki malinowe
  • maliny

Podobne przepisy do Ciasto jogurtowe