Ciasto kakaowe z owocami

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę rozpuścić w rondelku razem z cukrem, i kakao aby się zagotowało, dokładnie wymieszać i ostudzić.
Do zimnej masy dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wodę mineralną a na końcu pianę z białek i dokładnie wymieszać.
Do ciasta włożyć owoce i zamieszać ciasto.Gotowe wylać do keksówki (28×9 cm).
Ciasto piec w piekarniku o temp 190 st.C. ok. 40-45 minut.

Składniki

  • 2 szklanki mąki krupczatki1,5 szklanki cukru
  • kostka margaryny
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1/3 szklanki wody mineralnej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół słoika powideł śliwkowych
  • 2 garści borówek amerykańskich

Podobne przepisy do Ciasto kakaowe z owocami