Ciasto kokosowe

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Robimy biszkopt białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka,olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto dzielimy na 3 części.Do jednej dodajemy mak,do drugiej wiórki kokosowe,do trzeciej kakao. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę kładziemy po łyżce ciasta z każdej porcji.Pieczemy ten biszkopt ok30 min w piekarniku temp 180 stopni. Karpatkę zrobić wg przepisu.Biszkopt przekrawamy przekładamy 3/4 kremu resztę kładziemy na wierzch.Dekorujemy startą czekoladą.

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 5 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 szklanki maku
  • 1 opakowanie kremu karpatka
  • 10 dag startej na wiórek czekolady
  • 1/2 szklanki oleju

Podobne przepisy do Ciasto kokosowe