Ciasto kokosowe z czekoladą

Reklama

Opis przygotowania

Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Pod koniec dodaj cukier, żółtka i dalej ubijaj. Obie mąki i proszek do pieczenia zmieszaj razem i porcjami dodawaj do masy jajecznej. Masło roztop i dodaj do ciasta, wymieszaj. Wsyp wiórki i posiekaną czekoladę, wymieszaj. Formę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto i piecz ok 55 minut. Po ostudzeniu polej polewą.

Składniki

  • 4 jajka1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 kostka kasi
  • paczka wiórków kokosowych
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej
  • polewa

Podobne przepisy do Ciasto kokosowe z czekoladą