I ciasto: białka ubić na sztywno dodając stopniowo cukier i resztę składników. Masę wyłożyć na blachę i upiec.
II ciasto: ubić pianę z białek dodając pod koniec cukier. Wymieszać delikatnie z pozostałymi składnikami i upiec kolejny placek.
III ciasto: białka ubić z cukrem, delikatnie połączyć z żółtkami i mąką wymieszaną z kakao i proszkiem d. pieczenia.
Wszystkie placki pieczemy osobno w prostokątnej blaszce w temp. ok.170st.20min.
Po całkowitym przestudzeniu przekładamy masą kremową.
Masa: Żółtka jajek ucieramy z cukrem,wsypujemy mąkę, rozprowadzamy mała ilością zimnego mleka. Dodajemy powoli do całości resztę zagotowanego mleka i mieszając
podgrzewamy do otrzymania gęstego kremu budyniowego. Po wystudzeniu łączymy z masłem i ucieramy na puszysta masę.
Na ciasto kokosowe wykładamy połowę kremu, przykrywamy plackiem orzechowym, nakładamy drugą częścią kremu i placek kakaowy. Całość dekorujemy gotową polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.