Białka oddzielić od żółtek (jajka powinny być zimne z lodówki) dodać szczyptę soli, ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy, następnie żółtka, dalej ubijać. Na końcu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 25×40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, piec w 180 st c około 20 min. Gotowe wystudzone ciasto, posmarować dżemem pomarańczowym, wylać na to masę bananową, wstawić na kilka minut do lodówki, żeby zastygło. Na zastygniętą masę bananową , wyłożyć bitą śmietanę i znów wstawić na kilka minut do schłodzenia. Gotowe ciasto, posypać tartą czekoladą. Wykonanie masy bananowej: Masło roślinne utrzeć z pudrem, na puszystą masę, dodawać porcjami, obrane i zmiażdżone banany.. Wszystko dokładnie utrzeć, na końcu dodać chłodną galaretkę, rozpuszczoną w 1 szklance wrzącej wody. Uwaga: Jeżeli masa zacznie się rozwarstwiać, miksujemy ją przez chwilkę blenderem, i po kłopocie. Wykonanie masy śmietanowej: Zimną śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier waniliowy, a następnie chłodną żelatynę, rozpuszczoną w 1/4 szklanki wrzącej wody. Można biszkopt nasączyć ponczem, jak ktoś lubi, mój wyszedł puszysty i bardzo miękki, w połączeniu z masami i dżemem, ciasto wyszło wilgotne:)