Kruche ciasto:
Z podanych składników zagnieść gładkie, kruche ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim dno dużej blaszki.
Ser:
Ser zmielić przynajmniej dwa razy. Do sera dodać żółtka, cukier, proszek budyniowy, mleko i utrzeć wszystko mikserem. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Gotowy ser wyłożyć do blaszki wyłożonej ciastem.
Ciasto miodowe:
Z podanych składników zarobić kruche ciasto, rozwałkować i przykryć nim ser. Wierzch ciasta po nakłuwać widelcem. Całość piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 1 godziny.
Jabłka:
Jabłka obrać i zetrzeć na grubym tarle. Włożyć do rondelka, dodać cukier i prażyć na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Pod koniec prażenia wsypać galaretki zielone i dokładnie rozmieszać.
Jabłka ostudzić, gdy już będą tężeć, wyłożyć je na upieczone ciasto z serem, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Wierzch zalać galaretką żółtą i ponownie wstawić do lodówki.