Biszkopt ciemny;
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę z proszkiem,kakao a na koniec olej. Ciasto wylać na dużą blachę. Piec około 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Biszkopt jasny:
Z podanych składników ubić biszkopt podobnie jak na biszkopt ciemny i upiec na złoty kolor.
Krem cappuccino:
Cappuccino rozpuścić w niewielkiej ilości wody.
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki i wlać rozpuszczone i przestudzone cappuccino. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Ostudzony utrzeć z masłem.
Masa karmelowa:
Mleko w puszce wstawić do rondla zalać wodą i gotować 2,5 godziny (wodę w rondlu uzupełniać. Po ugotowaniu ostudzić otworzyć puszkę i jej zawartość utrzeć z masłem.
Galaretki rozpuścić w 600 ml wody.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny>> masa karmelowa>> biszkopt jasny>> krem cappuccino>> delicje>> tężejąca galaretka.