Ciasto z kokosem

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę (dwie łyżki odłożyć)wymieszaną z proszkiem, na koniec pianę z białek. Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao,do drugiej wiórki, do trzeciej resztę mąki.
Na blaszkę wylać ciasto z wiórkami ułożyć na nim warstwę biszkoptów posmarować dżemem, wylać kolejne ciasto z kakao i na nie biszkopty i dżem, na wierzch ciasto jasne.Pieczemy w temp. 180st około 60 min. Ostudzone polewamy polewą i posypujemy wiórkami.

Składniki

  • 2.1/2szklanki mąki1.1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • 375g margaryny
  • 8 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 opakowania okrągłych biszkoptów
  • 350 g dżemu morelowego
  • dodatkowo
  • polewa czekoladowa
  • wiórki kokosowe

Podobne przepisy do Ciasto z kokosem