Ciasto z makiem i budyniem

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto:
Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jajka, szybko zagnieść ciasto i schłodzić.
Masa kokosowa:
Margarynę stopić z tłuszczem, dodać wiórki i podsmażyć kilka minut, ostudzić i dodać jajka następnie wszystko zmiksować.

Budyń ugotować na mleku jeśli był bez cukru to należy dodać cukier.

Jabłka obrać i pokroić w plasterki.

Ciastem wyłożyć dno natłuszczonej formy na ciasto rozsmarować masę makową i na niej rozłożyć jabłka, zalać wszystko ciepłym budyniem i na wierzch wyłożyć masę kokosową.
Piec około 50 min w temp.180st

Składniki

  • ciasto:2 szklanki mąki
  • 125 g margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa kokosowa:
  • 10 dag margaryny
  • 12 szklanki cukru
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 2 jajka
  • dodatkowo:
  • 3 jabłka
  • 1/2 puszki masy makowej
  • 3 budynie śmietankowe
  • 2 szklanki mleka

Podobne przepisy do Ciasto z makiem i budyniem