Ciasto z owocami

Reklama

Opis przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić z cukrem, dodając żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp. 150 stopni przez 25-30 min.

Masa:
W połowie mleka roztrzepać żółtka i mąkę, resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i ugotować z roztrzepanej mąki budyń. Przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części. 2 galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
przełożenie ciasta
na biszkopt nałożyć jedną część masy – owoce – masa – owoce i zalać tężącą galaretką.

Składniki

  • Ciasto:4 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki cukru kryształu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1/2 słodkiego mleka
  • 4 żółtka
  • 1 duża łyżka maki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kostka masła
  • 2 galaretki
  • owoce mrożone

Podobne przepisy do Ciasto z owocami