Filiżanki o pojemności 150 ml dokładnie natłuścić i oprószyć mąką, Odstawić w chłodne miejsce.
Czekoladę połamać i stopić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło i wymieszać.
Zrobić ciasto:
Jajka, cukier, cynamon, sól, otartą skórkę pomarańczową i mąkę dokładnie wymieszać na gładko.
Ostrożnie połączyć z masą czekoladową. Natychmiast przelać do foremek. Odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce.
Foremki z ciastem czekoladowym wstawić do nagrzanego do temp. 250 st.C. piekarnika i piec 12-14 minut. Powierzchnia ciasta musi się na tyle zapiec aby utworzyła się cienka skorupka. Po tym czasie Foremki z ciastem wyjąć z piekarnika i odstawić na 2 minuty. Ciasto wykładać na talerzyki deserowe, oprószyć kakao.