Czekoladowiec

Reklama

Opis przygotowania

Masło,cukier,kakao i wodę rozpuszczamy,ale nie zagotowujemy.Do masy dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,białka ubijamy na sztywną pianę,do masy dodajemy żółtka.Pianę z białek lekko wmieszamy do ciasta.Na koniec dodajemy połamane kostki czekolady i wstawiamy do piekarnika,pieczemy w 200* przez 45-50 minut.Składniki na polewę rozpuszczamy,wmiksowujemy mleko w proszku i polewamy przestudzone ciasto.Smacznego

Składniki

  • CIASTO:250 g masła
  • 2 szklanki cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 1/4 szklanki wody
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 0,5 czekolady mlecznej
  • POLEWA:
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżka kakao
  • 2 łyżki wody
  • 125 g miękkiej margaryny
  • 2 łyżki mleka w proszku

Podobne przepisy do Czekoladowiec