Czeskie

Reklama

Opis przygotowania

CIASTO:
Do garnka wlać 2 łyżki mleka, 1/4 margaryny, 0,5 szklanki cukru i miód, wszystko wymieszać i na wolnym ogniu zagotować, ostudzić. Dodać jajka, sodę i mąkę, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować i upiec każde oddzielnie na złoty kolor.

KREM:
Cukry waniliowe, 1 szklanka cukru, kasza manna, 3/4 kostki margaryny i mleko, wlać do rondla i zagotować.
Upieczone ciasta przekładać, kremem i wierzch polać polewą czekoladową.

Składniki

  • 4 szkl mleko, 0,5 szkl cukier,
  • 2 łyżki miód,
  • 600 g mąka,
  • 1 łyżeczka soda,
  • 2 łyżki mleko,
  • 2 szt jajka,
  • 1 opak gotowa polewa,
  • 2 opak cukier waniliowy,
  • 3/4 kost margaryna,
  • 7 łyżek kasza manna,
  • 1 szkl cukier,
  • 1/4 kost margaryna

Podobne przepisy do Czeskie