De volaile

Reklama

Opis przygotowania

Filety umyć, osuszyć, rozbić, posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć i podzielić na 2 części. Ser pokroić w kostkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na środek każdego fileta ułożyć pieczarki, ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć nakłuwając lekko widelcem lub szpikulcem. Resztę grzybów zagotować, wlać śmietanę rozrobioną z mąką. Mieszać, aż zgęstnieje. Sosem polać gotowe roladki.

Składniki

  • SKŁADNIKI:3 duże filety z kurczaka,
  • 20 dag żółtego sera,
  • 45 dag pieczarek,
  • 2 łyżeczki masła,
  • 1/2 szkl. śmietany,
  • 1i1/2 łyżki mąki,
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • czosnek w kostkach,
  • sól, pieprz,
  • przyprawa do kurczaka,
  • olej do smażenia.

Podobne przepisy do De volaile