Deser Kubuś

Reklama

Opis przygotowania

Obydwa kisiele zmieszać, ugotować razem z cukrem zgodnie w instrukcją. Wlać do 5 salaterek. Odstawić do wystygnięcia.
3/4 szklanki przegotowanej wody wstawić do lodówki.
Banany pokroić w plastry.
Gdy kisiel ostygnie, ubijamy Śnieżkę z zimną wodą ok.5 minut, nakładamy z plastrami banana na wierzch deseru.
Kisiel ma super smak, a kwaskowy posmak super smakuje z bitą śmietaną i bananem. Polecam!

Składniki

  • 1 kisiel pomarańczowy duży Delecty (na 0,75 l wody)1 Fisiel marchewkowo-bananowy Delecty (na 0,4 l wody)
  • 7,5 łyżki cukru
  • 1 Śnieżka light Gellwe (na 3/4 szkl. wody)
  • 1/2 banana

Podobne przepisy do Deser Kubuś