Deser lodowo – truskawkowy z orzechami

Reklama

Opis przygotowania

Truskawki opłukać, oderwać szypułki a owoce pokroić na ćwiartki. Posypać cukrem i skropić octem balsamicznym, odstawić na 15-30 min.. Czekoladę połamać na kawałeczki, rozpuścić w miseczce ustawionej nad parą albo w mikrofali. Orzechy przebrać. W pucharkach układać warstwami truskawki i lody, polać czekoladą i posypać pokruszonymi orzechami.

Składniki

  • 500 ml lodów waniliowych,30 dkg świeżych truskawek,
  • 2 czubate łyżki cukru,
  • 2-3 łyżeczki octu balsamicznego,
  • 2-3 garści łuskanych orzechów włoskich,
  • 50 g gorzkiej czekolady Wawel

Podobne przepisy do Deser lodowo – truskawkowy z orzechami