Deser zielony

Reklama

Opis przygotowania

Kisiel jabłkowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozlać do naczyń, wystudzić. Serek zmiksować trzepaczką z jogurtem naturalnym, nałożyć na wystudzony kisiel. Winogrono przepoławiać na połówki, ew. usunąć pestki, jeśli są. Nałożyć na masę z serka i jogurtu. Posypać ananasem kandyzowanym, dołożyć po 2 plasterki kiwi, wsunąć rurkę waflową. Plasterki limonki posłużyły do dekoracji szklaneczek.Skórkę z cytryny drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i posypać wierzch deserów. Schłodzić w lodówce.

Składniki

  • 1 kisiel jabłkowy (na 0,5 l wody)15 dag serka śmietankowego o smaku waniliowym
  • 150 ml jogurtu naturalnego bez cukru
  • winogrono zielone i kilka kulek ciemnego
  • 1 kiwi
  • 4 plasterki limonki
  • garść ananasa kandyzowanego kolorowego
  • 4 rurki waflowe
  • kawałek wyszorowanej skórki z cytryny (bez albedo)

Podobne przepisy do Deser zielony