Diabelne udka z kurczaka

Reklama

Opis przygotowania

Wszystkie składniki zalewy wymieszać razem.
Posolone wcześniej udka wkładamy do naszej zalewy i mieszamy.
Następnie przykryte szczelnie folią aluminiową udka pozostawiamy na noc w lodówce.
Następnego dnia wkładamy nasze udka na 1,5-2 godziny do piekarnika na 180 stopni i pieczemy na ruszcie.
Udka są również pyszne na grillu.

Składniki

  • 1,5 kg udek kurzych
  • Zalewa:
  • 1 słoik dżemu brzoskwiniowego
  • 6 łyżek keczupu
  • 6 ząbków czosnku zmiażdżonego
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczki chilli
  • 6 łyżek cukru
  • mała łyżeczka pieprzu
  • ziele angielskie

Podobne przepisy do Diabelne udka z kurczaka