Diabelski kurczak z frytkami

Reklama

Opis przygotowania

Filety umyć, pokroić na mniejsze kawałki, rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsypać całą przyprawą Knorra. Frytki ułożyć na natłuszczonej blasze, na to położyć filety oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać do mięsa i frytek, posypać serem, posmarować majonezem i posypać oregano. Zapiekać 45 min w temp. 180st.

Składniki

  • 4 filety duże z piersi kurczaka, cebula,
  • 35 dag pieczarek,
  • 15 dag startego żółtego sera,
  • 3 łyżki majonezu,
  • opakowanie FIXu KNORRa Kebab z sosem czosnkowym,
  • oregano,
  • sól, pieprz,
  • mrożone frytki.

Podobne przepisy do Diabelski kurczak z frytkami