Domowa konserwa lub mięsko w słoiku

Reklama

Opis przygotowania

2kg mięsa skręcić na sitku o grubych oczkach, resztę mięsa pokroić w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa doprawić do smaku solą i pieprzem (wedle własnego smaku) w trakcie wyrabiania podlewać wywarem. Gdy masa będzie jednolita przykryć i odstawić do lodówki na 24godz. Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1cm wody, zakręcić i gotować 2godz na małym gazie. Jest to troszkę pracochłonne, ale warto. Smacznego!

Składniki

  • 3kg mięsa wieprzowego (mieszane)1 szklanka wywaru mięsnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Domowa konserwa lub mięsko w słoiku