Domowy paprykarz

Reklama

Opis przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na tartce jarzynowej, na patelni podgrzać olej i wrzucić startą marchew oraz cebulę pokrojoną w kostkę, wszystko razem podsmażyć kilka minut, następnie posypać solą i pieprzem, dolać około 1/2 szklanki wody, przykryć i udusić do miękkości. Kiedy marchewka jest mięciutka i woda się wygotowała dodać przecier pomidorowy, ryż i rozdrobnioną na malutkie kawałki rybę, doprawić do smaku chili, pieprzem i ewentualnie solą, jeszcze chwilkę razem podusić, aby wszystkie smaki się pomieszały. Gotowy paprykarz przełożyć do miseczki, ostudzić i podawać z pieczywem, mi najlepiej smakowało prosto z lodówki dopiero na drugi dzień.

Składniki

  • Usmażony filet z dorsza około 20 dag 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 woreczka ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • szczypta chili
  • pieprz
  • sól

Podobne przepisy do Domowy paprykarz