Dorsz Eli z parowara

Reklama

Opis przygotowania

Rybę rozmrozić,umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki.Posypać filety przyprawą do ryb,pieprzem,ułożyć do naczynia z przykrywką i włożyć do lodówki na 3 godziny.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić na ćwiartki.Marchewki obrać,umyć i pokroić w plastry.Ziemniaki i marchewki obtoczyć przyprawą do ziemniaków i włożyć do dolnej komory parowara.Rybę wyjąć z lodówki i włożyć do górnej komory parowara.Do naczynia parowara wlać wodę.Parowar nastawić na 30 minut.Sprawdzić czy ziemniaki i marchewka są miękkie.Jeśli jeszcze nie są miękkie jeszcze chwilę parować.Wyłożyć ziemniaki i marchewkę na talerze,obok położyć ogórki konserwowe i rybę ozdobioną koperkiem.Smacznego!

Składniki

  • 1/2 kg fileta z dorsza przyprawa do ryb
  • pieprz
  • 2 marchewki
  • 10 ziemniaków
  • przyprawa do ziemniaków
  • ogórki konserwowe
  • koperek

Podobne przepisy do Dorsz Eli z parowara