Drobiowa wątróbka z pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

Wątróbkę posypać przyprawami, wymieszać i odstawić na około 1 godz, następnie dokładnie obtoczyć w mące(lekko dociskając)i usmażyć na złoty kolor.
Na drugiej patelni rozpuścić masło, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka, posypać przyprawami i udusić do miękkości.
Gorącą i chrupiącą wątróbkę podawać z pieczarkami.

Składniki

  • 1 kg wątróbki drobiowej1 szklanka mąki (ja użyłam ryżowej była przez to bardziej chrupiąca)
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczką majeranku
  • 1/2 szklanki oleju do smażenia
  • Dodatkowo:
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • pieprz ,sól

Podobne przepisy do Drobiowa wątróbka z pieczarkami