Drobiowe Sznycle

Reklama

Opis przygotowania

► Filety okroić, delikatnie rozklepać tłuczkiem do mięsa, posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem ( w proszku ) obtoczyć w rozbitym, rozczepanym jajku i bułce tartej / odstawić do lodówki /.

► Pieczarki umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, po odparowaniu powstałej przy smażeniu wody przyprawic solą, pieprzem, maggi i na sam koniec domieszać śmietanę.

► Filety smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, następnie ułozyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, każdy filet obłozyć porcją usmażonych pieczarek i przykryć plastrem toaster sera.

► Włozyć do podgrzanego piekarnika na około 10 minut 180C / Termoobieg /. aż się ser lekko stopi, ja jadłem z frytkami.

Składniki

  • 10 Filetów z piersi kurczaka300 gr. Pieczarek
  • Masło
  • Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 1 Paczka toaster ser
  • 3 Jajka
  • Tarta bułka
  • Czosnek ( w proszku )
  • 1 Łyżeczka śmietany
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Drobiowe Sznycle