Drobiowo – Makaronowa Zapiekanka

Reklama

Opis przygotowania

► Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.

► Pierśi pokroić w 2/3 cm paski lub średniej wielkości kostkę, przyprawić paprykami, ostrą, słotką, solą, pieprzem i usmażyć na tłuszczu.

► Śmietanę wymieszać z surowymi jajkami przyprawić, solą, pieprzem i papryką.

► Mięso połączyć z ugotowanym makaronem, mieszanką śmietanowo-jajeczną i staranie wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do żaroodpornego naczynia i wierzch posypać startym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać w 180C Termoobieg, aż się ser stopi i zrumieni.

Składniki

  • 250 gr. Zielonego makaronu500 gr. Pierśi z kurczaka
  • Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 1 Kubek śmietany ( 200ml. )
  • 2 Jajka
  • 250 gr. Potartego sera
  • Słotka i Ostra papryka ( proszek )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Drobiowo – Makaronowa Zapiekanka