Drobiowo – Pieczarkowa Zapiekanka

Reklama

Opis przygotowania

► Torebkę ( Pomysł na Kurczaka z Pieczarkami ) przygotowć w/g przepisu podanego na opakowaniu, do rozpuszczonej zawartości torebki w wodzie, dodać śmietanę, przyprawić ostym sosem chilli, słotką papryką, pieprzem i solą.

► Mięso pokroić w 2 – 3 centymetrowe paski, pieczarki w półplasterki, połączyć z przygotowaną zawartością torebki, wymieszać i wlać do żaroodpornego naczynia.

► Tak przygotowaną zapiekankę posypać jeszcze tartym serem i w rozgrzanym piekarniku piec około 25 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /. Smakuje z mieszanym dzikim ryżem, kiszonymi ogórkami lub jakąś sałatką.

Składniki

  • 2 Podwójne pierśi kurczaka1 Torebka ( Pomysł na Kurczaka z Pieczarkami ´´ WINARY ´´ )
  • 250 gr. Potartego sera
  • 150 gr. Pieczarek
  • 100 ml. Słotkiej śmietany
  • Chilli sos ostry ( hau sanh )
  • Słotka papryka ( proszek )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Drobiowo – Pieczarkowa Zapiekanka