Ciasto:
Margarynę stopić i ostudzić.
Mąkę przesiać, dodać cukier, jajko, sól, drożdże rozpuszczone w mleku i 1/2 płynnej margaryny.
Zagnieść ciasto, rozwałkować na dwa placki dolny posmarować margaryną (tą co nam została), przykryć drugim, złożyć w kopertę i rozwałkować, następnie posmarować margaryną i złożyć w kopertę, margaryny starcza na 3-4 posmarowania, im więcej razy posmarujemy i rozwałkujemy tym lepsze będzie ciasto.
Schłodzić w lodówce około 30 min, następnie rozwałkować na cienki placek, pociąć w paski i nawijać na natłuszczone foremki do rurek.
Piec w temp 170-180st do 20 min, upieczone ostudzić.
Nadzienie:
Śmietankę ubić na sztywno, ser utrzeć z cukrem i połączyć z ubitą śmietanką.
Zimne rurki, przy pomocy rękawa cukierniczego nadziać masą, posypać cukrem pudrem i na 2 godz wstawić do lodówki.
Po tym czasie już tylko zrobić kawkę i zajadać.
Smacznego.