Drożdże rozetrzeć z cukrem palcami na masę konsystencji śmietany. W mleku rozpuścić margarynę i ostudzić tak, aby było ciepłe ale nie gorące. Wlać do drożdży, wbić jajka i dodać mąkę. Wyrabiać długo ręką, aż w cieście zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza. Posypać delikatnie mąką wierzch i przykryć lnianą ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto, gdy podwoi swoją objętość przerobić dokładnie jeszcze raz i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą dużą tortownicę o śr.25 cm.
Marmoladę pokroić w grubą kostkę i porozkładać na cieście.
Pokruszyć w miseczce składniki kruszonki, tak aby się rozsypywała i nałożyć na marmoladzie.Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok.30-45 minut.