Dzidziuś

Reklama

Opis przygotowania

1. Jajka z cukrem ubić na parze, porcjami dodawać kisiel. Na koniec dodać proszek. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną margarynę. Piec ok. 25-30 min w temp. 170st.

2. Na mleku ugotować gęstą kaszę. Zdjąć z ognia i dodać cukier, dobrze wymieszać. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce kaszy. Na koniec dodać aromat. Masą przełożyć ciasto. Polać polewą.

Składniki

  • CIASTO: 5 jajek,
  • 3/4 szkl. cukru,
  • szkl. kisieli o jednakowym smaku,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • MASA:
  • 3/4 l mleka,
  • szkl. kaszy manny,
  • szkl. cukru,
  • aromat migdałowy,
  • kost. margaryny

Podobne przepisy do Dzidziuś