Filet z kurczaka myjemy, dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w sporą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 15min.. Kurki oczyszczamy, płuczemy, osączamy dokładnie. Mąkę mieszamy z papryką mieloną, niewielką ilością soli i pieprzu. Kawałki kurczaka obtaczamy w mieszance mącznej, otrząsamy z jej nadmiaru i kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię z olejem. Kiedy mięso obrumieni się ze wszystkich stron, dodajemy posiekaną cebulkę i chili, smażymy chwilkę, dodajemy kurki, chwilę je obsmażamy a następnie podlewamy ok.1/3 szklanki wody i dusimy całość pod przykryciem10-15 min. aż grzyby zmiękną – sosu nie powinno być zbyt dużo, większość powinna odparować. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy natkę pietruszki. Ja podałam potrawkę ze smażonymi plastrami ziemniaków i ogórkiem małosolnym.