Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie dodać po 1 żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia i proszek kisielowy. Gotowe ciasto wylać na dużą blachę. Piec około 40 min. Ostudzony biszkopt przekroić na dwa placki. Blaszkę w której był pieczony biszkopt, wyłożyć łącznie z brzegami, folią aluminiową i ułożyć spodnią część biszkoptu. Masa budyniowa: Z soku odlać pół szklanki i roztrzepać w tym budynie i mąkę. Resztę soku zagotować z cukrem. Do gotującego się soku wlać mieszankę budyniowo-mączną i ugotować budyń. Gorący wylać na biszkopt ułożony w blaszce i przykryć wierzchnią częścią biszkoptu. Masa śmietanowa: Obie galaretki wymieszać z żelatyną i rozpuścić we wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno, wlać zimną, tężejącą galaretkę, wymieszać i szybko wylać na wierzch biszkoptu. Wierzch: Obie galaretki rozpuścić wg przepisów na opakowaniu. Winogrona umyć i ułożyć jedna kulka obok drugiej na na zsiadniętej śmietanie. Wierzch zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.