Fusilli rigati z mozzarellą w pesto

Reklama

Opis przygotowania

– Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
– Przygotowujemy pesto brokułowe: Brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Wrzucamy do blendera wraz z obranymi ząbkami całego czosnku i oliwą z oliwek extra vergine. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstego pesto. Doprawiamy solą, pieprzem, Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem i miksujemy jeszcze kilka sekund. Przekładamy do dużej miski.
– Ugotowany makaron mieszamy starannie z pesto brokułowym. Dodajemy porwaną mozzarellę i mieszamy. Danie podajemy ciepłe udekorowane pomidorkami czereśniowymi oraz Specialite suszone płatki czosnku.

Składniki

  • opakowanie makaronu fusilli rigatimozzarella
  • brokuły
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
  • sól
  • pieprz
  • szczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
  • szczypta przyprawy Specialite suszony czosnek w płatkach

Podobne przepisy do Fusilli rigati z mozzarellą w pesto