Gofry z truskawkami

Reklama

Opis przygotowania

Do miski wsypać mąkę, proszek, jajka, cukier i jogurt naturalny, wymieszać.
Margarynę rozpuścić, schłodzić i dodać do ciasta, zmiksować.
Gotowe ciasto nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec na złoty kolor.
KREM:
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać śnieżkę i miksować 5 minut.
Każdy gofr dekorujemy truskawkową pianką i układamy na piance truskawki.

Składniki

  • CIASTO:1 kubek jogurt naturalny,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 3 szt jajka,
  • 2 szkl mąka,
  • 0,5 łyżki cukier,
  • 1 ćwiartka margaryna roztopiona Kasia
  • sól
  • KREM:
  • 1 opak śnieżki truskawkowej
  • 2 szkl mleka
  • truskawki do dekoracji

Podobne przepisy do Gofry z truskawkami