Gołąbki z dodatkiem pieczarek

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę zagotować, wystudzić zdjąć liście. Jeżeli trzeba to można wyciąć twarda łodygę z liścia.
Mieso i cebule podsmazyc na tluszczu doprawiamy sola i pieprzem.
Ryz ugotowac w dwoch szklankach wody wystudzic.
Pieczarki pokrojone w kawalki podsmazyc na tluszczu nastepnie mielimy blenderem.
Wymieszac mieso mielone z ryzem i pieczarkami, dodac ryz. Dokladnie to wszystko mieszamy. Sprobowac i doprawic-sola i pieprzem.
Na liscie nakladamy srednia ilosc farszu dokladnie zwijamy i ukladamy do garnka.Zalewamy woda(2 szklanki)dusimy okolo 30 min.
Podajemy z sosem pomidorowym.

Składniki

  • 1 kapusta biała średnia0,5kg mięsa mielonego-mieszanego(wołowe i wieprzowe)
  • 300g pieczarki
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka ryżu okrągłego
  • sól, pieprz mielony
  • oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Gołąbki z dodatkiem pieczarek