Gołąbki z niespodzianką

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę sparzyć, zdjąć liście i pościnać z nich twarde części.
Makaron ugotować, przelać zimną wodą i odcedzić .
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na margarynie. Makaron, mięso, podsmażoną cebulę wymieszać z przyprawą do włoskich dań, doprawić do smaku.
Kłaść porcję farszu na środku liścia, zwijać gołąbki. Ułożyć je w większym garnku, warstwy przekładając plasterkami marchewki,zalać osoloną wodą, dodać ziarna ziela angielskiego i gotować do miękkości kapusty.
Podawać z dowolnym sosem, ja podałam tylko z marchewką i było super.

Składniki

  • 1 większa główka białej kapusty25 dag makaronu zacierki
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1/4 kostki margaryny
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań włoskich
  • pieprz ziołowy
  • jarzynka
  • 2 marchewki
  • kilka ziarenek ziela angielskiego

Podobne przepisy do Gołąbki z niespodzianką