Gotowane Udka z Fasolką i Sosem Chrzanowym

Reklama

Opis przygotowania

► Usunąć skórkę z udek kurczaka , oczyścić z błonek, umyć, włożyć do garnka i przyprawić, pieprzem, solą, vegetą i gotować aż udka będą miękkie.

► Fasolkę obrać, odciąć końcówki i umyć, jak jest długa przekroć na pół. Następnie w garnku w osolonej wodzie fasolkę gotować do miękkości, jak będzie już miękka cedzakiem wyjąć na talerz.

► Na patelni rozpuszcić masło, dodać fasolkę, bułkę tartą i podsmażyć, przyprawić solą i cząbrem.

► SOS CHRZANOWY : wywar z udek zagotować i dodać chrzan, w patelni roztopić masło i zasmażyć mąkę, aż się leciutko zarumieni. Zasmażkę połączyć z wywarem, mieszając zagotować i przyprawić.

Składniki

  • 4 Udka z kurczaka3 Łyżeczki vegety
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
  • 500 gr. Fasolki szparagowej żółtej
  • 2 Łyżki masła
  • ½ Łyżeczki bułki tartej
  • Cząber
  • Koperek ( posiekać )
  • Przyprawy: Sól
  • SOS CHRZANOWY
  • 1 ½ Szklanki wywaru z udek
  • 2 Łyżeczki masła
  • 2 Łyżeczki mąki pszennej
  • 4 Łyżeczki chrzanu
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Gotowane Udka z Fasolką i Sosem Chrzanowym