Gulasz Wołowy

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i na bardzo gorącym oleju podsmażamy z każdej strony.

► Cebulkę kroimy w dużą kostkę a czosnek w plastry i osobno / smażymy /, podsmażone wrzucamy do garnka z mięsem, zalewamy wołowym bullionem i dusimy na małym ogniu około 2 godzin aż mięso będzie prawie miękkie.

► Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy, sos worcestershire, doprawiamy pieprzem, solą i na małym ogniu jeszcze parę minut dusimy. Podajemy na przykład z ryżem lub makaronem.

Składniki

  • 500 gr. Wołowiny na gulasz2 Duże cebule
  • 3 Łyżki mąki
  • 500 ml. Bullionu wołowego
  • 1 Łyżka przecieru pmidorowego
  • 6 Ząbków czosnku
  • Sos worcestershire ( do smaku )
  • Olej
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Gulasz Wołowy