Gulasz z drobiowych żołądków

Reklama

Opis przygotowania

Żołądki umyć i pokroić w paseczki, zrumienić na oleju do podsmażonych żołądków dodać pokrojone w średniej wielkości kostkę marchew, seler i pietruszkę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę, podsmażyć wszystko. Następnie dolać 2 szklanki gorącej wody, dodać ziarna pieprzu, liść laurowy, około 1/4 łyżeczki tymianku oraz kostkę bulionową, przykryć i na niewielkim gazie dusić do miękkości, kiedy wszystko jest już mięciutkie dodać mąkę rozmieszaną w malutkiej ilości wody, posiekany czosnek, zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Składniki

  • 1/2 kg żołądków drobiowych 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 cebula
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • kilka ziaren pieprzu
  • 1 kostka bulionowa
  • tymianek
  • 1 łyżka mąki

Podobne przepisy do Gulasz z drobiowych żołądków