Gulasz z indyka w sosie śmietanowym

Reklama

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, wypłukać i odsączyć.
Masło rozgrzać na patelni i dodać cebulę drobno pokrojoną, zrumienić. Następnie dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Gdy już będzie obsmażone, podlać go wodą lub bulionem i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości co jakiś czas mieszając i w razie potrzeby podlewać jeszcze wodą lub bulionem. Pod koniec duszenia dodać przyprawy i śmietanę roztrzepaną z mąką. Pogotować chwilkę aby sos nabrał zawiesistej konsystencji.

Składniki

  • około 50 dkg mięsa z indyka1 nieduża cebula
  • margaryna
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • łyżeczka mąki pszennej
  • przyprawa kucharek
  • przyprawa do mięsa drobiowego "Kamis"

Podobne przepisy do Gulasz z indyka w sosie śmietanowym